De Lievensmissie

Deze blog bevat nieuws over de Lievensmissie in Ranchi (India) en de voorbereiding van een inleefreis van 24 leerlingen naar Ranchi. Het Klein Seminarie steunt er 5 onderwijsprojecten.

Recente reacties

Berichtenarchief

Categorieën

Mark Debrouwer

Mark Debrouwer sj (93) is net aangekomen met zijn brommer. Hij ziet er goed en kwik uit vandaag. Hij spreekt de leerlingen eerst toe over zijn werk in de dorpen – hij wil mensen in hun hart raken. Zijn prangende vraag aan de leerlingen is opnieuw wie van hen Jezus herkent als hij met de trein in Roeselare aankomt. Als je Jezus wil ontmoeten, moet je niet naar de kerk gaan. Het belangrijkste is om naar de mensen te gaan en hen te helpen… Dienstbaarheid.

De opdracht voor elke mens: eerlijk zijn, barmhartig zijn en groep vormen om vooruitgang te creëren. In de dorpen hier zijn arme mensen mensen die niet in staat zijn om hun rijkdom te beheren.

Ontwikkeling start bij samenwerking binnen het dorp zelf.

3 comments to Mark Debrouwer

 • Dominiek Viaene

  We kunnen met zijn allen in het westen terug heel veel leren van Mark Debrouwer…. De fase van “samen sterk” is spijtig genoeg in deze wereld van smartphones, second agendas, me-first time heel zwaar onder druk gekomen. Stabiliteit in de samenleving heb je, als iedereen voor iedereen zorgt, en het eigenbelang kan opzij schuiven zonder hiervoor afgerekend te worden (vaak door diegene die geholpen werd). Wellicht wordt het toch nog waar dat de volgende missionarissen vanuit India en Africa naar Europa komen om ons terug te kerstenen… 🙂 Goede, leerrijke en prettige reis gewenst aan de hele groep, en een behouden thuiskomst binnenkort.

 • daisy loyson

  iedereen aandachtig aan het luisteren, dat getuigt van een goede inzet, hopelijk dragen de woorden van de Heer Mark Debrouwer uitstraling tot hier in het verre België,
  voor iedereen , maar een beetje speciaal voor Lotte nog een fijne reis.
  groetjes
  Geert en Daisy

 • Ana Maria

  We maken allemaal wel eens fouten, de ene al groter dan de andere. En perfect zullen we helaas nooit zijn. Maar we kunnen wel ons best doen!! Een goed mens zijn is de belangrijkste in het leven, maar helaas in de dag van vandaag is een goed mens gezien als een zwak mens …:( we hebben meer mensen zoals Mark Debrouwer nodig!!! Ik hoop dat jullie aangeraakt worden aan zijn worden en streven om een beter versie van jullie zelf te worden!!! Geniet van jullie reis nog!!!! Groetjes xd de zus van Sabrina